Περιβάλλον

Περιβάλλον

Δεν είναι άλλο ένα οικολογικό καθαριστικό…
…είναι το σαπούνι που μας προσφέρει η ίδια η φύση!

Το ακίνδυνοΠεριβάλλον
100% φυσικό καθαριστικό

Όλοι μας γνωρίζουμε για την ατμοσφαιρική μόλυνση, την μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα και την εξάντληση των φυσικών πόρων της γης. Όλοι έχουμε προβληματιστεί κάποια στιγμή της ζωής μας και έχουμε αναρωτηθεί για το τι μπορεί ο καθένας ξεχωριστά να κάνει για την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Ένα από τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε είναι να αποτρέψουμε τόνους χημικών ουσιών από το να γίνουν μέρος των υπονόμων και άρα των υπογείων υδάτων που θα μολύνουν περαιτέρω το περιβάλλον.
Τα soapnuts, οι φλούδες από τα μικρά αυτά μούρα από την Ινδία και το Νεπάλ, είναι η ιδανική λύση για μια οικολογική επιλογή. Οι καρποί αυτοί προέρχονται από τη φύση χωρίς καμιά χημική επεξεργασία και επιστρέφουν σε αυτή, αφού είναι πλήρως ανακυκλώσιμοι, βιοαποικοδομήσιμοι, χωρίς να επιβαρύνουν ούτε στο ελάχιστο το περιβάλλον, συμβάλλοντας στην αειφορία. Για την παραγωγή τους δεν απαιτείται κατασπατάληση φυσικών πόρων, ούτε εκλύονται αέρια του θερμοκηπίου, αφού εντελώς φυσικά συλλέγονται με τα χέρια και δεν χρήζουν ανάγκης επεξεργασίας. Με τον ίδιο τρόπο επιστρέφουν στη γη, χωρίς να αφήσουν κανένα απολύτως υπόλειμμα στο περιβάλλον.
Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα υπόγεια ύδατα αποτελούν έναν από τους πιο σημαντικούς φυσικούς πόρους. Τουλάχιστον τα μισά από αυτά έχουν ρυπανθεί και δεν μπορούν πια να καθαριστούν. Μαζί με αυτά μολύνεται και όλος ο υδροφόρος ορίζοντας.
Πολλές από αυτές τις ρυπογόνους ουσίες βρίσκονται μέσα στα απορρυπαντικά και τα καθαριστικά. Η κύρια βλάβη που προκαλούν κάποια απορρυπαντικά, όταν μαζί µε τα άλλα απόβλητα καταλήξουν στη θάλασσα, είναι η εμφάνιση ευτροφισμού. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι τα νερά γίνονται πιο πλούσια σε ανόργανα άλατα αλλά πιο φτωχά σε οξυγόνο.
Τα soapnuts δεν προέρχονται απλώς από φυσικές πρώτες ύλες, είναι φυσικές πρώτες ύλες τα ίδια. Δεν είναι άλλο ένα οικολογικό καθαριστικό, είναι το σαπούνι που μας προσφέρει η ίδια η φύση. Δεν περιέχουν χρωστικές, λαμπρυντικούς και αφριστικούς παράγοντες και οτιδήποτε άλλο επιβαρύνει τα σύγχρονα απορρυπαντικά. Επιπλέον, έχοντας πολλαπλές χρήσεις και επειδή είναι επαναχρησιμοποιούμενα αρκετές φορές, μας γλιτώνουν από περαιτέρω κατασπατάληση φυσικών πόρων. Έχουν χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα, αφού η μόνη ενέργεια που σπαταλιέται είναι αυτή της μεταφοράς τους από τις χώρες παραγωγής.