Γενικές πληροφορίες

καρποί πλυσίματος ιδιότητες

καρποί πλυσίματος ιδιότητεςΟι καρποί πλυσίματοςsoap nuts “BioNATURE” είναι το κοινό όνομα των καρπών του δέντρου Sapindus Mukorrosi. Συγκεκριμένα, είναι τα αποξηραμένα κελύφη των καρπών του δέντρου. Τα συναντάμε και με τα ονόματα Soapberry, Reetha (για τους Ινδούς), Chinese soapberry κ.α. Υπάρχουν περίπου δώδεκα ποικιλίες που φύονται στην Ινδία, το Νεπάλ και άλλες χώρες της Νότιας Ασίας. Το δέντρο δίνει κάποια μικρά καφέ-κίτρινα φρούτα, οι φλούδες των οποίων περιέχουν σαπωνίνη και χρησιμοποιούνται στις χώρες παραγωγής τους ως καθαριστικά για αιώνες.
καρποί πλυσίματος ιδιότητεςΤο Sapindus Mukorossi είναι αυτοφυές και φύεται κυρίως στη Βόρεια Ινδία και το Νεπάλ σε φτωχό έδαφος, βοηθώντας στην αποφυγή διάβρωσης του εδάφους, κάτι που συμβαίνει ιδιαίτερα στους πρόποδες των Ιμαλαίων. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά δέντρα των τροπικών και υποτροπικών περιοχών της Ασίας. Το δέντρο Sapindus Mukorossi είναι μόνο ένα από πολλά είδη, από τα οποία μπορούμε να πάρουμε τα soapnuts, αλλά καμιά ποικιλία δεν περιέχει στη φλούδα των καρπών τόσο μεγάλη ποσότητα σαπωνίνης.
Επιπλέον, εξασφαλίζει ένα απαραίτητο εισόδημα για την επιβίωση των τοπικών πληθυσμών των αγροτών. Είναι ένα δέντρο πολύ ανθεκτικό στις ασθένειες και τα βλαβερά έντομα. Το Sapindus Mukorrosi φτάνει τα 13 έως 18 μέτρα σε ύψος και ζει 90 περίπου χρόνια. Η συγκομιδή των καρπών γίνεται μεταξύ Σεπτεμβρίου και Φεβρουαρίου.
καρποί πλυσίματος ιδιότητεςΌταν τα φρούτα ωριμάζουν και πέφτουν από το δέντρο, οι οικογένειες ξεκινούν την συγκομιδή τους και κατόπιν απομακρύνουν το φρούτο από τη φλούδα του. Τα κελύφη των καρπών αποξηραίνονται στον ήλιο φυσικά και μετά, χωρίς απολύτως καμιά χημική ή τεχνική επεξεργασία, χρησιμοποιούνται ως καθαριστικά.
Οι καρποί αυτοί περιέχουν την σαπωνίνη, που αποτελεί ένα 100% φυσικό καθαριστικό και εναλλακτικό των χημικών απορρυπαντικών. Η σαπωνίνη σε επαφή με το νερό διαλύει τα λίπη και αφαιρεί τη βρωμιά, δίνοντας ένα υπέροχο, αγνό, οικολογικό απορρυπαντικό και καθαριστικό χωρίς χημικά, αρώματα και πρόσθετα. Τα soapnuts είναι ιδανικά για όσους υποφέρουν από αλλεργίες, έκζεμα και δερματίτιδες, για ευαίσθητα δέρματα και για μωρά.
Οι φυσικοί αυτοί καρποί πλυσίματος έχουν κερδίσει φίλους σε όλο τον κόσμο, λόγω του οικολογικού τους χαρακτήρα και της αγνότητά τους, αλλά λόγω της εξοικονόμησης χρημάτων που κάνει κανείς με το πλύσιμο των ρούχων, τον καθαρισμό του σπιτιού κ.τ.λ. με αυτά. Τα soapnuts είναι οικονομικά, απαλλαγμένα από χημικά, προφυλάσσουν τα ρούχα μας από τη φθορά και τα βακτήρια, είναι πλήρως ανακυκλώσιμα και δεν μολύνουν το υδάτινο περιβάλλον. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλα τα υφάσματα και σε όλες τις θερμοκρασίες. Οι χρήσεις τους είναι πάρα πολλές και αποτελούν μια ευκαιρία να απαρνηθούμε τα καθαριστικά που έχουν υποστεί χημική επεξεργασία και να βάλουμε τη φύση στο σπίτι μας. Υπολογίζεται ότι η ενέργεια και τα χρήματα που μπορεί να εξοικονομηθεί με τη χρήση των soapnuts είναι από 50% έως και 70%.

Θέλετε καθαρά και απαλά ρούχα; Θέλετε να βοηθήσετε στην απορρύπανση του πλανήτη, να προστατεύσετε τον εαυτό και τους οικείους σας και ταυτόχρονα να γλιτώσετε χρήματα; Τότε, τα soapnuts είναι σίγουρα η ιδανική επιλογή για εσάς.