Πλύσιμο ρούχων

Πλύσιμο ρούχων

Πλύσιμο ρούχων

Πλύσιμο ρούχωνΤοποθετήστε 5 – 8 καρπούς (ολόκληρους) στο υφασμάτινο σακουλάκι ή σε μια παλιά κάλτσα, κλείστε καλά και ρίξτε το μέσα στον κάδο του πλυντηρίου. Η ποσότητα των καρπών εξαρτάται από την ποσότητα των ρούχων που θέλετε να πλύνετε. Αν το νερό της περιοχής σας είναι σκληρό, χρησιμοποιήστε περισσότερους καρπούς. Πλύνετε σε προγράμματα από 30 έως 90 βαθμούς Κελσίου. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μαλακτικό, αφού τα ρούχα βγαίνουν πολύ απαλά και αφράτα. Τα soapnuts σέβονται τις ίνες των ρούχων, καθώς και το ίδιο το δέρμα, αφού δεν περιέχουν καθόλου χημικά συστατικά. Τα ρούχα σας θα διατηρήσουν την υφή, την ποιότητα και το χρώμα τους για περισσότερο καιρό.
Τα soapnuts είναι άοσμα. Αν θέλετε φυσικό άρωμα στα ρούχα σας μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες (10 έως 15 σταγόνες) από αιθέριο έλαιο είτε στη θήκη του μαλακτικού είτε στάζοντας μερικές στο ίδιο το σακουλάκι των soapnuts πριν την πλύση. Αν έχετε να αντιμετωπίσετε σκληρούς λεκέδες, καλό είναι να τους αντιμετωπίζετε τοπικά πριν την πλύση ή να χρησιμοποιείτε μικρότερη ποσότητα ρούχων στον κάδο σας.
Πλύσιμο ρούχωνΞεχωρίστε τα ρούχα σας σε λευκά και σκούρα, όπως συνήθως. Για τα λευκά μπορεί να χρησιμοποιηθεί συνδυαστικά με λίγη σόδα ή κάποιο οικολογικό λευκαντικό. Τα soapnuts δεν δημιουργούν αφρό, αλλά είναι εξίσου αποτελεσματικά με τα συμβατικά απορρυπαντικά, χωρίς όμως τις επιβλαβείς συνέπειες αυτών. Μπορείτε αντί για τους καρπούς, να χρησιμοποιήσετε το υγρό soapnuts (περίπου δυο κουταλιές της σούπας ανάλογα με την ποσότητα των ρούχων) τοποθετώντας το στη θήκη του απορρυπαντικού.
Τα soapnuts είναι ταυτόχρονα οικολογικά και οικονομικά, αν συγκριθούν με τα συμβατικά καθαριστικά. Ένα κιλό καρπών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πάνω από 150 πλύσεις στο πλυντήριο. Αν πλένετε σε χαμηλή θερμοκρασία μπορείτε να ξαναχρησιμοποιήσετε τους καρπούς. Αν πλένετε σε υψηλή θερμοκρασία χρησιμοποιήσετε τους μόνο μια φορά.
Το υγρό soapnuts μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για πλύσιμο στο χέρι, ιδιαίτερα των μάλλινων και ευαίσθητων ρούχων. Επίσης, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά για το πλύσιμο των υφασμάτινων πανών. Εξαφανίζουν όλες τις μυρωδιές και αφαιρούν τα υπολείμματα των απορρυπαντικών βοηθώντας στην μεγαλύτερη απορροφητικότητά τους.

Tip
Μπορείτε να παγώσετε το υγρό soapnuts σε κύβους και να τους χρησιμοποιείτε στο πλυντήριο σας. Ανάλογα με το μέγεθος των κύβων θα χρειαστείτε δυο με τρεις κύβους για κάθε πλύση.