Υγεία

Υγεία

Καθαριότητα από τη φύση

ΥγείαΠολλές από τις αλλεργικές αντιδράσεις στα απορρυπαντικά, οφείλονται στις χημικές ουσίες και τα πρόσθετα αρώματα που υπάρχουν σε αυτά. Τα συμβατικά απορρυπαντικά, μαλακτικά και άλλα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για την καθαριότητα των ρούχων μας, έχουν ανησυχητικά υψηλά επίπεδα τοξικών χημικών ουσιών, που έχουν κατηγορηθεί για επικίνδυνες ασθένειες και ορμονικές και νευρολογικές διαταραχές. Συνηθίζουμε να τα χρησιμοποιούμε επιφορτίζοντας με αυτά τα ρούχα που φοράμε όλη την ημέρα και επιτρέποντας τις χημικές αυτές ουσίες να διαπερνούν το δέρμα και να εισέρχονται στο αίμα και τα όργανά μας.
Τα soapnuts μπορούν πλήρως να αντικαταστήσουν τα συμβατικά απορρυπαντικά, ακόμα και τα σαμπουάν, τα καθαριστικά μας κ.α. Έχουν εδώ και αιώνες χρησιμοποιηθεί στην Ινδία και άλλες ασιατικές χώρες και υπόσχονται έναν απολύτως φυσικό τρόπο καθαρισμού, αφού είναι το μοναδικό, ίσως 100% φυσικό προϊόν που μπορεί να αντικαταστήσει τα κοινά απορρυπαντικά.
Τα soapnuts είναι απολύτως φυσικά, αντιαλλεργικά και δεν έχουν υποστεί κανενός είδους επεξεργασία. Ως εκ τούτου δεν περιέχουν σκληρά, βιομηχανικά χημικά συστατικά, ενισχυτικά χρώματος και λευκαντικά ή αφριστικά συστατικά. Έτσι, είναι απολύτως ασφαλή για χρήση, στα ρούχα, στο δέρμα ή στο πότισμα των φυτών.

Ιδανικά για αλλεργίες, έκζεμα και ψωρίαση

ΥγείαΠάντοτε, σε όσους υποφέρουν από έκζεμα ή ψωρίαση συστήνεται να μην χρησιμοποιούν οποιοδήποτε καθαριστικό ή σαπούνι για το δέρμα τους. Αυτό όμως είναι σχεδόν αδύνατον να γίνει στην πράξη, αφού απορρυπαντικά και σαπούνια βρίσκονται παντού μέσα σε ένα σπίτι.
Τα soapnuts είναι όχι μόνο ακίνδυνα για να έλθουν σε απευθείας επαφή με το δέρμα μας, αλλά μπορούν και να αποτρέψουν την εμφάνιση μιας σειράς παθήσεων του δέρματος, ενώ η συχνή τους χρήση μπορεί να θεραπεύσει, αφήνοντας το δέρμα καθαρό και απαλό. Είναι ιδιαιτέρως ωφέλιμα για τα ευαίσθητα δέρματα, τις δερματικές αλλεργίες, το έκζεμα, την ψωρίαση κ.α. Τα soapnuts έχουν αντιμικροβιακές, αντιμυκητισιακές ιδιότητες. Κατά τη διάρκεια της πλύσης των ρούχων τα μικρόβια απομακρύνονται με απόλυτα φυσικό τρόπο. Το ίδιο ισχύει και όταν χρησιμοποιούμε τα soapnuts για την προσωπική μας υγιεινή, ως σαμπουάν ή σαπούνι.
Είναι ένα δημοφιλές συστατικό στα σαμπουάν και καθαριστικά που έχουν βασιστεί πάνω στη φιλοσοφία της Αγιουρβέδα. Η επιστήμη της Αγιουρβέδα τα έχει χρησιμοποιήσει για τη θεραπεία του εκζέματος, τη ψωρίασης και για την εξάλειψη των φακίδων.
Όταν χρησιμοποιούμε το υγρό σαπούνι από soapnuts στην πάσχουσα περιοχή, βοηθάμε στην απομάκρυνση των μικροβίων που προκαλούν το πρόβλημα, δίνοντας έτσι μια φυσική λύση για την ανακούφιση της αλλεργίας ή άλλης ενόχλησης. Η απουσία κάθε είδους τοξίνης, ακόμα και ενζύμων (που προκαλούν ερεθισμό του δέρματος) στο υγρό σαπούνι από soapnuts, το κάνει ένα ιδανικό φάρμακο για την αντιμετώπιση των αλλεργιών. Το δέρμα καθαρίζεται αποτελεσματικά μένοντας απαλό, χωρίς να ξηραίνεται ή να ερεθίζεται. Ακόμα, τα soapnuts με τη συχνή χρήση μπορούν κάνουν τα αποτελέσματα της ενοχλητικής πάθησης να εξαφανιστούν, αποτρέποντας επόμενη εμφάνισή τους. Επιπλέον, τα soapnuts, έχουν ήπιες εντομοαπωθητικές ιδιότητες και παραδοσιακά έχουν χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση της ψείρας από τα μαλλιά.

Ιδανικά για τα ρούχα των μωρών

ΥγείαΗ απουσία αλλεργιογόνων συστατικών από τα soapnuts δίνει ένα αποτελεσματικό, αγνό προϊόν για τα ρούχα των παιδιών. Οι καρποί πλυσίματος είναι ιδανικοί για το πλύσιμο των ρούχων των μωρών και των βρεφών, καθώς και των υφασμάτινων πανών, αφού είναι υποαλλεργικοί, αγνοί, φυσικοί και πλήρως αποτελεσματικοί. Κανένα από τα συμβατικά απορρυπαντικά δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το μωρό σας δεν θα έρθει σε επαφή με κάποιο επικίνδυνο τοξικό χημικό συστατικό. Ακόμα και το πράσινο σαπούνι που χρησιμοποιείται για το πλύσιμο των παιδικών ρούχων, συσφίγγει τη δομή των ινών των ρούχων, με αποτέλεσμα με το πέρασμα του χρόνου αυτά να μην καθαρίζονται εύκολα.

Αυτό το επαναστατικό, φυσικό καθαριστικό έχει αυξήσει κατακόρυφα την δημοτικότητά του σε όλον τον κόσμο, κρατώντας τους χρήστες του μακριά από τις βλαβερές συνέπειες των τοξικών, χημικών ουσιών και των αλλεργιών που αυτές προκαλούν.