Συχνές ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις

Είναι τα soapnuts ασφαλή για τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα;
– Ναι. Τα soapnuts είναι όχι μόνο ασφαλή, αλλά και ευεργετικά για τα ρούχα και το δέρμα σας. Είναι υποαλλεργικά και απαλλαγμένα από χημικά συστατικά. Συνιστώνται ιδιαίτερα για τα παιδιά και τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα.

Μπορούν τα να δημιουργήσουν πρόβλημα σε κάποιον που είναι αλλεργικός στους ξηρούς καρπούς;
– Όχι. Τα soapnuts είναι ουσιαστικά φλούδες από φρούτα. Τα άτομα που είναι αλλεργικά στους ξηρούς καρπούς μπορούν άφοβα να τα χρησιμοποιήσουν.

Είναι πιστοποιημένα βιολογικά τα soapnuts;
Τα Soapnuts που εμείς διαθέτουμε, είναι συλλεγμένα από δέντρα που μεγαλώνουν άγρια σε ορεινές περιοχές της Ινδίας και του Νεπάλ, σε άγονα εδάφη, που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ φυτοφάρμακα, εντομοκτόνα ή οποιαδήποτε τεχνική καλλιέργειας και είναι πιστοποιημέναστην ECOCERT.

Είναι τα soapnuts κατάλληλα για τα ευαίσθητα ρούχα;
– Ναι. Με τα soapnuts μπορείτε να πλύνετε άφοβα τα πιο ευαίσθητα ρούχα σας όπως τα μάλλινα και τα μεταξωτά. Η απαλότητά τους διατηρεί τη δομή των ινών των ρούχων για περισσότερο.

Μπορούν τα soapnuts να διατηρήσουν την λευκότητα και την λαμπρότητα των χρωμάτων των ρούχων μας;
– Ναι. Συνιστούμε, βέβαια, τα λευκά και τα χρωματιστά να πλένονται ξεχωριστά. Ένα οικολογικό λευκαντικό μπορεί να χρειαστεί για να δώσει μια μικρή βοήθεια στα soapnuts όταν πρόκειται για λευκά.

Χρειαζόμαστε μαλακτικό στο πλύσιμο των ρούχων;
– Όχι. Τα soapnuts θα δώσουν στα ρούχα σας την απαλότητα και την φρεσκάδα που χρειάζονται, κάνοντας τη χρήση μαλακτικού εντελώς περιττή.

Τα soapnuts έχουν μια ελαφριά μυρωδιά ξυδιού. Θα κρατήσουν τα ρούχα μου αυτή τη μυρωδιά;
– Μόλις τελειώσει το πλύσιμο των ρούχων, τα ρούχα σας δεν θα μυρίζουν απολύτως τίποτα. Προσθέστε λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο και αρωματίστε τα ρούχα σας.

Πόσα soapnuts χρειάζονται για μια πλύση;
– Εξαρτάται από την ποσότητα των ρούχων και το μέγεθος των καρπών. Κατά μέσο όρο γύρω στα έξι με οκτώ είναι ικανοποιητικός αριθμός. Στην πράξη θα δείτε πόσο χρειάζεστε κάθε φορά.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν περισσότερο από μια φορά στο πλυντήριο;
– Εξαρτάται. Αν χρησιμοποιήσουμε κρύο νερό, τότε μπορούμε να επαναχρησιμοποιήσουμε τα soapnuts. Η σαπωνίνη απελευθερώνεται πιο αργά στο κρύο νερό. Σε ζεστό ή καυτό νερό, τα soapnuts μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μία φορά.

Τι κάνουμε με τα soapnuts αφού τα χρησιμοποιήσουμε;
– Τα πετάμε στον κομποστοποιητή μας αν έχουμε ή στον κοινό κάδο, αφού είναι 100% βιο-αποικοδομήσιμα.

Έχουν τα soapnuts ημερομηνία λήξης;
– Όχι. Παρόλα αυτά θα πρέπει να φυλάσσονται σε ένα αεροστεγές σακουλάκι. Αν μείνουν ανοιχτά, μπορεί να μαζέψουν υγρασία και να γίνουν σκούρα και κολλώδη. Αυτό, βέβαια, δεν επηρεάζει την απορρυπαντική δράση τους. Θα εξακολουθούν να καθαρίζουν άψογα.

Γιατί τα soapnuts εξοικονομούν νερό και ενέργεια;
– Τα κοινά απορρυπαντικά χρειάζεται να ξεβγαλθούν εντελώς από τα ρούχα, καθώς περιέχουν κατάλοιπα σαπουνιού. Από τη στιγμή που τα soapnuts είναι 100% φυσικό προϊόν χωρίς κατάλοιπα σαπουνιού, μπορείτε να μειώσετε τον αριθμό των στροφών του πλυντηρίου, εξοικονομώντας ενέργεια και νερό.

Είναι τα soapnuts ασφαλή για το πλυντήριό μου;
– Ναι. Είναι 100% φυσικό προϊόν χωρίς χημικά. Η ζωή του πλυντηρίου σας απλώς θα διπλασιαστεί. Χρησιμοποιώντας τα soapnuts δεν θα χρειαστεί να καθαρίσετε τη μηχανή του πλυντηρίου από κατάλοιπα χημικών ποτέ ξανά.

Είναι τα soapnuts αποτελεσματικά στη σκληρή βρωμιά;
– Ναι. Ή θα πρέπει να τρίψετε προηγουμένως το λεκέ ή θα πρέπει απλώς να βάλετε λιγότερα ρούχα στον κάδο του πλυντηρίου.

Συχνές ερωτήσεις